Tuesday, August 15, 2006

MBC & IRC (forkortelser alle vegne!)

Kaere allesammen

Endnu en dag med sol her i Californien, og noget der for Bjarni (Beedjarni, Barney, Bjarmi - kaert barn har mange navne..) og jeg langsomt begynder at ligne noget der hedder rutine. Bjarni er startet paa MBC (Molecular Biology Center) til noget introduktionshalloej med de andre phd-studerende, og gaar i gang med kurser mv. i naeste uge.
Jeg er blevet kastet direkte ud i flygtningearbejdet hos IRC, som er den organisation jeg skal i praktik hos til foraaret. Jeg droppede organisationen med de hjemloese, selv om det egentlig var planen, fordi det var besvaerlig at komme frem og tilbage. Istedet er jeg blevet smidt direkte ind i sagsbehandlingen med asylansoegere. Nu er det jo virkelig minimalt, hvad jeg ved om forholdene og proceduren for flygtninge herovre kontra DK, men jeg har fundet ud af det er private organisationer, som varetagere sagsbehandlingen med flygtninge i USA, og saadan en organisation er IRC. De er pt ved at drukne i sager ang. nytilkomne, og jeg er derfor blevet sat til at gennemgaa sager primaert med iranske familiesammenfoerte, som personalet ikke har haft tid til at foelge op paa, fordi de har saa travlt. Saa jeg skal ringe til flygtninge, der er ankommet i maj-juni og bede dem sende kopier af papirer som vi mangler, og foelge op paa hvordan de har det (har de faaet arbejde, deltager de i engelsk undervisning osv), og saa tilfoeje det jeg finder ud af i edb systemet. Nogle snakker daarligt engelsk, og andre har en helt masse spoergsmaal om ting jeg slet ikke kender til. Saa jeg synes det er ret forvirrende, men ogsaa totalt spaendende - den slags frivilligt arbejde kan man ikke lave hos Dansk Flygtningehjaelp. Jeg taenker ogsaa, det er utroligt de saetter mig til at rette i sagsfiler, men det er vel fordi de er saa presset. Jeg har faaet en helt masse materiale om asylproceduren, saa det er bare med at faa sat sig ind i reglerne. Det er helt vildt spaendende at se en anden tilgang til arbejdet med denne gruppe, og saa sidder jeg paa et kontor paa 6. sal med udsigt til Hollywood skiltet. Helt aerligt!
Jeg tager bussen frem og tilbage. Det kan godt vaere det er lidt mere besvaerligt med bus, men til gengaeld bliver man "underholdt" paa vej fra A til B fra to fladskaerme, der viser madprogrammer, vejrudsigt og doedsyge reklamer om alt fra billige laan til fitnessmaskiner.
Tss.. Man undres ind i mellem i det her land.

I maa ha' det. Jeg skal naa hjem inden det bliver moerkt..

sommerhilsner Dorte

No comments: