Tuesday, May 01, 2007

Skal du leje en hund?!


USA er mulighedernes land, og det sidste nye jeg har hørt om er FLEXPETZ! I kender sikkert dele-bilerne, hvor man er med i en forening, der ejer nogle biler, som man så kan låne og kører i som det passer en. Virkelig smart idé til fordel for økonomien såvel som miljøet. Flexpetz er samme koncept med hunde! "Flexpetz is the unique concept for dog lovers who are unable to own a full-time doggy pal and miss spending time with a canine friend." Jeg kan ikke helt finde ud af hvad jeg mener om det. Lige umiddelbart tænker jeg det er synd for dyret, at det skal sendes rundt til gud ved hvor mange hjem, og aldrig får lov til at føle sig hjemme inden det skal videre, men måske har flexpetz'ne et rigtig fantastisk liv, fordi de er hos nogle mennesker, der hele tiden har lyst til dem. Mange af dem er adopteret fra shelters (og har gennemgået diverse helbredsundersøgelser og træning inden de bliver lejet ud - lejet ud, hvor lyder det grotesk), så på den måde har de sikkert et bedre liv end før.
Jeg selv vil jo rigtig gerne ha' en hund (dog ikke sådan en af de der små irriterende møg hunde som nogle mennesker vælger at give tøj på. Hvad sker der?! Det er en hund!!) men jeg satser på at finde en gammel dame, der ikke selv kan komme ud og gå med den eller få nogle venner med en hund, der skal passes ind i mellem. Det giver lidt mere mening end at opfylde mit eget umiddelbare behov for at klappe og kaste med bold.

KH Dorte

PS. Til dem jeg nåede at fortælle om "single klubben": Det var nogle rare mennesker på begge
sider af de fyrre, og jeg havde en hyggelig aften :)
PPS. Når jeg snakker om single klubber er det IKKE fordi jeg har droppet Bjarni

1 comment:

Ólafur Jens Sigurðsson said...

Jeg synes den FLEXPETZ er en sej ide. Jeg vil helst tro at hundene ser træneren som sin "head of the herd" (husk at hunde er jo gruppe dyr som ulverne) og vil gøre som han/hun siger og føler sig bedst hjemme tæt paa den. At blive udlejet som det tror jeg ikke er slemt for hunden og kan haabenlight kun være godt for mennesken som udlejer den.