Thursday, May 24, 2007

Must do's

Jeg har et par ting, jeg simpelthen må prøve mens jeg er herovre. En af dem er at stå på rulleskøjter i en indendørshal til diskomusik (har jeg set for meget Grease?!). Det er da så super amerikansk, at jeg MÅ prøve. Jeg har fundet en rulleskøjtehal, og de har både senior nights og gospel-music nights. Gad vide hvilke mennesker man møder sådan et sted?? En anden ting på på min must do-liste var drive-in biografen. Det prøvede vi så igår, hvor vi så Shrek mens vi slog sæderne tilbage i Forden og spiste popcorn. Høhø.. Det var ret mærkeligt at sidde på noget der lignede en parkeringsplads fuld af biler, hvor alle sad i mørke og så den samme film.
Jeg må også prøve line dance, se rodeo show (jeg er sådan set ligeglad med hestene, jeg skal bare se de der mennesker, der kommer til den slags.) og en amerikansk fodboldskamp må jeg også prøve, selv om kampene normalt varer i fire stive timer... Og ja, det er min liste ind til videre. Hvis der er nogen af Jer der har gode ideer til andre (mærkelige) ting man kan lave herovre, så lad mig endelig vide..

Jeg var til teoriprøve i dag, og jeg bestod med 1 fejl. Hvor sejt er det ikke! Så mangler jeg bare køreprøven og så kan jeg endelig få mig et californisk kørekort/id, og dermed slippe for at slæbe mit pas med alle vegne, når jeg skal købe alkohol.

I øvrigt former mit BA projekt sig ganske langsomt. Jeg har besluttet mig for at skrive om latina kvinder i South Central, som er den ghetto vi bor midt i. Jeg skal mødes med frivillig kordinatoren for LAMP i morgen. Det er en non profit, der arbejder med undervisning og empowerment at immigrant kvinder. Jeg regner med at være frivillig dér sommeren over.

Dette er sidste indlæg for mig i denne omgang. Jeg flyver hjem på mandag og vender tilbage til Los Angeles, Bjarni og bloggen d. 11 juli. Vi ses derhjemme!! :)


Solong!

Sunday, May 20, 2007

Salsa dancing in Pasadena?

Somehow I never really find time to write, but finally I've come round to do it now. There are as always alot of things talk about, besides common LA problems such as huge forrest fires (Griffith Park burned down) or gunshots outside our house!!

Yesterday me and Dorte went to a beginners Salsa lesson, where we learned Merengue. LA is definitely the place to learn latino dances since half of the city's population is latino. Now we only have to start going to salsa clubs here to practice.


I finished my exams two weeks ago, and have now been starting to do some research for a swedish professor (Magnus Nordborg) here at USC. I've also found a little time to do something else than study. Last week we went hiking for 5 hours in the Santa Monica mountains, and visited San Juan Capistrano and Laguna Beach where we enjoyed some time in the sun. San Juan Capistrano is the oldest still standing spanish missionary in California, and interestingly I happened to be baptised there approximately 28 years ago. This old missionary (founded in 1776) is really an oasis of tranquility in the neverending LA metropolitan. (I might have gotten baptised in the font in the picture??)






Another new news is that we got a high definition TV now (a gift from my parents), so now we've got 200+ channels of advertisements and other junk television, which we somehow find ourselfs constantly watching. No actually it's not all that bad, now I can watch NBA finals in HD!! How cool is that.

On friday we went to a comedy club in Pasadena, with a couple of Dorte's work companions, for some stand-up comedy. I was surprised how politically incorrect the comedians were (regardless of their own race black/white/latino). Usually people here in the US are extremely careful when talking about race issues, compared to how it is in Europe. But there they made fun of everybody, shattering my image of americans always being focused on being politically correct.

Anyways Pasadena has become one of my favorite cities here in the LA area. Perhaps because it looks more like a small city than most other places here. Plus it's filled with cool restaurants and bars. Now me and Dorte only have to find a good salsa place in Pasadena, so we can go practice our moves.

Hasta luego
Bjarni

(A blue tree outside our house, these beautiful trees are blossoming all over LA now.)

Friday, May 11, 2007

Sidste uge i praktik

I dag blev jeg nær kørt ned af en bil da jeg cyklede hjem fra arbejde. Av for satan, jeg slog mit knæ og arm da en eller anden idiot ikke så sig ordentlig for, da han højre-drejede for rødt og ramte mig (her er det lovligt at dreje for rødt, når der ikke kommer nogen). Det var heldigt jeg ikke havde mere fart på, for ellers kunne det nemt ha' gået meget værre end de par skræmmer jeg fik. Puha, hvor blev jeg forskrækket. Min cykel er gået i stykker - hjulet kan ikke dreje rundt, så jeg skal ha' ringet til manden og sagt hans forsikring skal dække udgifterne for at få den repararet.

Fredag er sidste dag hos International Rescue Committee for mit vedkommende - i denne omgang ihvertfald. Jeg har fået et spændende indblik i flygtninge-arbejdet her i USA og Los Angeles især. USA er så stort og forskelligartet, at integration af nytilkomne har meget forskellige vilkår, og Los Angeles er derfor slet ikke repræsentativ for resten af landet.
Det har blandt andet været spændende og se, hvordan man herovre udnytter de muligheder de forskellige etniske samfund har, mens man i DK arbejder mod at sprede flygtninge og undgå "ghettoisering", så de hurtigst muligt kan blive danske. F.eks. skal IRC-LA åbne endnu et kontor i løbet af de kommende måneder, og vælger specifikt stedet udfra hvor der i forvejen er et etniske lokalsamfund med egne organisationer og religiøse institutioner, man kan samarbejde med.
I øvrigt må jeg som forventet konstatere, at der ikke er meget hjælp at hente, hvis man er i nød i det her land. Derfor er beskæftigelse, som jeg har været involveret i, også altafgørende når man ankommer som ny. Her i Californien kan man maksimum modtage understøttelse i 5 år gennem hele livet! Hvis man som flygtning har været meget afhængig af offentlig støtte, kan man senere blive nægtet statsborgerskab.
I den sidste halvdel af praktikken har jeg fået mere kontakt til klienterne, som jeg før savnede. Så det er jo rart at slutte af på den måde. Her til sidst er jeg i gang med at lave materiale til en kommunikations-workshop, som jeg desværre ikke når at være med til at afholde. Inden jeg slutter på fredag vil jeg rigtig gerne nå at finde arbejde til to af de tre cameroonske brødre jeg har arbejdet mest med. Den tredje bror er allerede i arbejde, så det kunne være så fedt at tage afsted og vide at de to andre også er godt i gang.

Bjarni er færdig med eksamen og er påbegyndt sit sommer-forskningsjob om gener i ukrudt! Ja, det må han vist hellere uddybe selv...

Monday, May 07, 2007

Træt af Paris Hilton

Så røg TV forbuddet! Vi har fået et fjernsyn (doneret af Bjarni's rare forældre) med over 200 kanaler. Jeg har glædet mig til at kunne se TV nyheder igen, men har indtil videre ikke været særlig imponeret. Over weekenden var tophistorierne på selv de største kanaler, at Paris Hilton skal 50 dage i fængsel og at David Hasselhoffs datter har filmet sin fulde far mens han spiser en burger. Hallo! Frankrig får ny præsident og så skal jeg hører børnepsykologer snakke om David Hasselhoff og hans alkoholproblemer. Tss! Det kommer ikke som den store overraskelse, men verdensnyheder fylder ikke meget herovre.

Hilsner fra Dorte - der pt ser Dancing with the Stars ;)

Tuesday, May 01, 2007

Skal du leje en hund?!


USA er mulighedernes land, og det sidste nye jeg har hørt om er FLEXPETZ! I kender sikkert dele-bilerne, hvor man er med i en forening, der ejer nogle biler, som man så kan låne og kører i som det passer en. Virkelig smart idé til fordel for økonomien såvel som miljøet. Flexpetz er samme koncept med hunde! "Flexpetz is the unique concept for dog lovers who are unable to own a full-time doggy pal and miss spending time with a canine friend." Jeg kan ikke helt finde ud af hvad jeg mener om det. Lige umiddelbart tænker jeg det er synd for dyret, at det skal sendes rundt til gud ved hvor mange hjem, og aldrig får lov til at føle sig hjemme inden det skal videre, men måske har flexpetz'ne et rigtig fantastisk liv, fordi de er hos nogle mennesker, der hele tiden har lyst til dem. Mange af dem er adopteret fra shelters (og har gennemgået diverse helbredsundersøgelser og træning inden de bliver lejet ud - lejet ud, hvor lyder det grotesk), så på den måde har de sikkert et bedre liv end før.
Jeg selv vil jo rigtig gerne ha' en hund (dog ikke sådan en af de der små irriterende møg hunde som nogle mennesker vælger at give tøj på. Hvad sker der?! Det er en hund!!) men jeg satser på at finde en gammel dame, der ikke selv kan komme ud og gå med den eller få nogle venner med en hund, der skal passes ind i mellem. Det giver lidt mere mening end at opfylde mit eget umiddelbare behov for at klappe og kaste med bold.

KH Dorte

PS. Til dem jeg nåede at fortælle om "single klubben": Det var nogle rare mennesker på begge
sider af de fyrre, og jeg havde en hyggelig aften :)
PPS. Når jeg snakker om single klubber er det IKKE fordi jeg har droppet Bjarni