Wednesday, March 26, 2008

Konservative amerikanere close-up

Via universitetet deltager jeg tre formiddage om ugen i engelsk undervisning som tilbydes familiemedlemmer til internationale studerende og undervisere. Her går jeg på det øvede hold, som i modsætning til de to andre hold (for begyndere og letøvede) udelukkende fokuserer på conversational English. Udover ægtefæller deltager et par internationale ph.D'er og Postdocs på udveksling. Undervisningen på mit hold har mest af alt karakter af en lang kaffepause, hvor alt mellem himmel og jord diskuteres - men jo altså på engelsk. Så vidt så godt. Selv om jeg ikke ikke synes det er vildt udfordrende, er det rigtig hyggeligt, og fordi vi er en blanding af mange forskellige nationaliteter (bl.a. Spanien, Kroatien, Japan, Korea, Kina, Saudi Arabien og Kuwait) er der mange forskellige måder at forstå og forholde sig til de ting, vi diskuterer.

Underviserne på holdet er Cynthia og Leslie - to aldrende madamer, som er henholdsvis lægefrue og tidligere kristen missionær i Asien. Deres opgave er at sætte dagsordenen for de ting vi skal diskutere, og udover at komme med gode ideer til hvad man kan lave i Los Angeles, bringer de alle mulige kontroversielle emner på banen. Vi diskuterer alt fra våbenlovgivning i USA (og andre lande), homoseksuelles rettigheder (skal de giftes i kirken eller ej?), dødsstraf, præsidentkandidater, censur i medierne m.v. De har begge rejst meget og er desuden i kraft af deres arbejde vant til at arbejde med 'internationale', så derfor er de da heldigvis ret åbne og tolerante. Alligevel er de de to mest konservative amerikanere jeg indtil nu har lært at kende herovre. Ofte er deres holdninger SÅ langt fra "almindelig" skandinavisk sund fornuft. Uha!! Jeg hører blandt andet at det er forkert at være homoseksuel, selv om man skal elske dem, fordi de også er Guds børn, og at man bør have en pistol, så man kan beskytte sig mod alle de kriminelle! Uh, hvor jeg ind i mellem provokeres af det, der kommer ud af dem.

Bjarni og jeg snakker om at tage på ferie i Bibelbæltet i Sydstaterne på et tidspunkt. Det er ku' være så spændende, så spændende! Cynthia og Leslie har givet mig blod på tanden...

3 comments:

Bolette said...

Kære Dorte,
Ørj, det er vist ikke bare natur og by der markerer at vi bevæger os i nogle forskellige verdner for tiden, du og jeg. Her i Umeå er jeg begyndt på et kursus på kønsvidenskab og læser tekster om queer-feminisme. I weekenden skal jeg til stor queerfest. Så det er noget andet! Men hvor må det også være spændende at møde konservative amerikanere, selvom det er hammerprovokerende at høre den slags synspunkter du skriver om...

Jeg kan godt forstå du bliver nysgerrig på bibelbæltet...

Kæmpekram herfra,
Bolette

Katrine said...

Hej med jer,
Uh ja, det lyder altså død-provokerende! Hehe. Hvad siger de så til dine synspunkter, hvis du lufter dem? Er du et af Guds slemme børn så?
Det er ret sjovt at følge med i hhv. din og Bolettes blog for tiden og så holde det op imod vores egne oplevelser down under. Tre forskellige dele af verden. Det er jo nok jeres og vores sted, der minder mest om hinanden af de tre. Selvom jeg nu nok tror, at australierne er en del mere frisindede end amerikanerne. (Sådan meget generelt sagt, hehe). Men de "udvendige rammer" er på mange måder ens. Tjek fx. lige pizzaautomaten på vores blog for lige at tage et banalt eksempel! ;)

Ha' det dejligt og bliv ved med at skriv. Elsker at følge med. Lufter du forresten stadig hunde? Det lyder da alletiders. Det gad jeg også godt. :)
Knus.

Dorte said...

Heej Katrine og Bolette

Undskyld jeg ikke har fået svaret tilbage noget før. Lyder rigtig spændende med dit kursus Bolette. Ja, hvad siger de når jeg argumenterer for mine (socialistiske) holdninger..? Haha, de ser mærkeligt på mig. Jeg tror faktisk hende den religiøse er enig langt hen af vejen (næstekærlighed osv.).. Men nogle gange træder jeg vist over stregen, og så kan det godt tænkes hun overvejer hvordan jeg kan hjælpes?! Der kommer i hvertfald mange referencer til biblen og the Heavenly Father. :)

Jeg synes pizza-automaten er et hit! Kunne sagtens forestille mig at man kunne finde noget tilsvarende herovre. Jeg tror en ting som amerikanere og australiere har til fælles er den der åbne og imødekommende attitude over folk de ikke kender, som jeg synes vi nordboere sgu godt kunne lære noget af.

Ha det godt begge to.
Kram, Dorte