Tuesday, May 27, 2008

Memorial Day weekend

I weekenden kom Bjarnis søster Anna Katrin på besøg fra Washington DC, hvor hun til dagligt bor og arbejder. Det er jo desværre ikke så ofte vi ses, så det var rigtig dejligt at have tid til at være ordentligt sammen. Lørdag kørte vi til Santa Barbara og besøgte et par nærliggende wineries, og slog et smut forbi Solvang, hvor jeg sådan havde glædet mig til dansk frokost. Det var dog en fæl oplevelse, hvor "dansk" smørrebrød på "The Little Mermaid" viste sig fra sin absolut kedeligste side. Øv øv. Til gengæld blev jeg shanghajet til en omgang folkedans på torvet, hvor jeg hilste på Niels fra Nordjylland - en af byens få danskere. Han var en aldeles imødekommende ældre herre, som dansede folkedans med sin argentinske kone og som i øvrigt kunne bookes til harmonikaspil. Og så fik jeg lige en vittighed med på vejen om Fredericia banegård.

Søndag gik vi tur langs stranden i Venice Beach og spiste frokost på Abbot Kinney Blvd., hvor vi spottede Reese Witherspoon og Jake Gyllenhaal på et af cafeens naboborde! Eftermiddagen stod på shopping først på loppemarked ved Melrose Ave. og senere på Sunset Strip. Søndag aften drak vi rødvin fra en af de vingårde vi besøgte og spiste sen koreansk aftensmad.

Mandag var Memorial Day, så efter at have sendt afsted Anna Katrin til lufthavnen, var vi på bedste amerikanske helligdagsmaner inviteret til barbecue hos et nyt vennepar Liz og Dave. De er flyttet til Los Angeles fra Colorado for at Liz kan forfølge sin skuespillerdrøm. Jeg kan virkelig godt lide amerikanere, og som jeg vist også har givet udtryk for før, synes jeg vi nordboere kan lære meget af amerikansk åben- og gæstfrihed. Men nogle gange bliver de altså også bare så store i ordene de amerikanere, at det runger en smule hult. Sådan var det lidt i det selskab, hvor der i øvrigt var fyldt med en masse håbefulde skuespillere og enkelt stuntmand. De fleste kendte hinanden fra en eller anden religiøs sammenhæng, hvilket igen sætter nogle rammer, der for os er helt uvante.

1 comment:

Bolette said...

For fan alla de kändisor du treffer!!

Dem er der ikke mange af her i Umeå:) Det nærmeste jeg kommer en kendis er at jeg har set partiforkvinden for "Feministisk Initiativ", det femistiske parti, som stillede op her ved sidste valg. Men der er vist ikke så mange udenfor Sverige som kender hende...Så du slår mig med flere banelængder!!