Thursday, May 28, 2009

Så er han her!

I eftermiddags ankom min far til Los Angeles. Hurra! Det er så dejligt at se ham her. Vær rolig kære søstre, far kom frem i et helt stykke og uden problemer. Vi har brugt eftermiddagen og aftenen med at drikke kaffe, køre lidt rundt i byen, drikke margaritas og spise mexikansk. De næste to uger står følgende på programmet: Grand Canyon, San Francisco, Santa Barbara, afslapning med gode bøger og god mad. Det kan jeg godt lige klare..

Wednesday, May 27, 2009

Mac'elujah

I dag kom Bjarnis nye arbejdscomputer, men jeg lader som om den er vores nye familiemedlem. Uh, den er så lækker!! Jeg er ikke materialistisk. Nej nej..!

Ævl'skiver

I søndags brugte vi hele dagen hos Aaron og Stephanie (som jeg har arbejdet sammen med). Da vi var i Danmark sidste sommer, tog jeg en tung (!) æbleskivepande med til Stephanie, og i søndags fik vi så endelig prøvet den af. At dømme på lille Kiersten, som spiste otte, var æbleskiverne et hit. Aaron og Stephanie havde mange gode ideer til hvordan man kan "spice" danske æbleskiver op: Hva' med at putte kanel i dejen, og glasur ovenpå, eller putte syltetøj indeni æbelskiverne...
Altså, det kan man da ikke!


Monday, May 25, 2009

Wurst

Forberedelserne til Wien tager mange former: I torsdags hang vi ud med vores tyske (, amerikanske og taiwanesiske) venner på Wurstküche i Arts District i downtown LA. Her kan man få eksotiske hotdogs bl.a. med alligator eller klapperslange-pølse, men der er også tyske klassiskere som bratwurst med sauerkraut og store skummende fadøl. Udover et stort udvalg af tyske og belgiske øl (den dyreste flaske koster $250 ~ 1500 dkr) byder de ikke-alkoholiske drikke på agurke- og mælkebøtte/burre sodavand. Mahlzeit!

Tuesday, May 19, 2009

Gaver

I den sidste uges tid jeg har sagt farvel til en del af dem, jeg har arbejdet med både som manager i ejendommen og om som koordinator for International Spouses Club. Det er ret trist at sige farvel til alle dem, jeg er kommet tæt på. De har givet mig en helt masse gaver fra deres hjemlande, hvilket er helt vildt overvældende. Jeg har bl.a. fået en masse smykker, egyptiske tæppepuder, kinesisk jasmin the, og en pakistansk bluse. Bjarni har fået en indisk skjorte. Den bedste gave kom søndag aften i form af en rigtig fin tale ved vores afslutningsfest for de internationale familier sammen med en blessing bowl, hvor blessing er skrevet på forskellige sprog. Skålen er fyldt med de mest rørende og søde beskeder fra de kvinder og familier, jeg har arbejdet med. Wauw!
PS. Vi har haft et mindre jordskælv i eftermiddags på 4.o otte mil syd for hvor vi bor. De siger det er et efterskælv fra søndagens jordskælv på 4.7. (som vi ikke bemærkede, fordi vi var til fest i Glendale længere nordpå). Puha, jeg synes, det er skræmmende med alle de her jordskælv, og tænker, at nu skal the big one sgu bare ikke komme indenfor de næste fem uger!



Sunday, May 17, 2009

Graduation

I fredags dimiterede over 8000 studerende fra USC, heriblandt min gode veninde Rehana, som nu er phD i kemi. Vores østrigske ven og californiske guvenør Arnold fik en honorary degree fra USC og holdte dimission talen. Go Arnold!

Wednesday, May 13, 2009

Hollywood

Vi var i Hollywood for at få bilen, der var begyndt at lugte mærkeligt, repareret. Den skal være i tiptop form til at roadtrippe med min far, og så er vi gået i gang med at prøve at få den solgt. På vej hjem gik vi forbi en P-plads med funky graffiti.

Tuesday, May 12, 2009

Vilde papegøjer

Ind i mellem kan vi høre en højlydt skræppen fra vilde grønne papegøjer, der flyver rundt i trætoppene. De flyver altid i flok, og det er umuligt at tage billeder af dem, fordi de altid er så højt oppe. Men at høre dem, det er ikke noget problem!
Det er noget med de vilde papegøjer, som ellers ikke høre hjemme på disse kanter, blev fragtet hertil fra Sydamerika som kæledyr. Der er mange forskellige teorier om, hvordan de så er endt i det fri i så stort et antal her i Los Angeles, San Fransisco og andre byer.
Nogle af teorierne går på, at fuglene slap ud af burerne på et fragtskib, at en lastbil fyldt med papegøjer kørte galt, og fulgene fløj væk, og endelig at en skør dyrehandler åbnede alle døre og fugleburer i sin butik.
Når jeg hører deres skræppen, tænker jeg på den her hippie fra San Fransisco, der i en gammel dokumentar fra 90'erne, bliver gode venner med de vilde papegøjer på Telegraph Hill. Se selv her:



Sunday, May 10, 2009

Sommer

Vejret har været rigtig sommerligt i den sidste uge, og jeg har smuttet til stranden istedet for at arbejde. Den slags mener jeg godt kan godt forsvares, når man snart flytter til et land, der ikke ligger ved havet. Bjarni blev færdig med en eksamen i fredags, og mangler nu bare sin qualifying exam (her skal hans forskningsprojekt godkendes). Udover en artikel, han arbejder på at få publiceret i samarbejde med resten af sit laboratorie, er den qualifying exam sidste hurdel for ham, inden vi rejser herfra. Jeg selv har rigeligt at se til, når jeg altså ikke stikker af til stranden... Jeg skal have min USC Handbook for International Spouses færdiggjort, og så er jeg i gang med at omdanne International Spouses Club, som jeg er koordinator for, til en gruppe organiseret af frivillige, fordi der er ikke er penge til at financiere en ny koordinator. Det er en spændende proces, men også mere tidskrævende end forventet.
I torsdags var det fem år siden Bjarni og jeg løb panderne mod hinanden i fodgængerovergangen ved Københavns Rådhusplads, og det har vi fejret i weekenden ved hygge os herhjemme til en forandring istedet for altid at gå ud. Det var været noget så hyggeligt!

Thursday, May 07, 2009

Trafik

Endeløse motorveje forbinder forskellige bydele med forstæder, der efterhånden er vokset sammen til et område på størrelse med Sjælland. Los Angeles er berygtet for trafik, og det kan ligne kaos, når man sidder håbløst fast på en af de fem-sporede freeways, når det bliver eftermiddag og millionvis skal kører hjem fra arbejde, for det meste i hver sin bil. Det er vist også kun her i LA man kan ende i en trafikprop kl 3 om natten. Jeg fandt de her billeder af Benny Chan, der i skal udstilles på et lokalt museum, og synes det hele ser meget mere organiseret ud fra oven.
Vi glæder os til min far kommer på besøg om 3 uger, og det bliver nok noget af en omvæltning for ham i forhold til de fredericianske veje. Hva' siger du, far? Billede nummer et og tre er i øvrigt ved USC, hvor vi bor.

Monday, May 04, 2009

Angelenos

Martieu Young har taget nogle fantastiske billeder af nogle af de mennesker, der bor i den her by. Hurra for forskellighed!

Saturday, May 02, 2009

Karaoke

Jeg har før sunget karaoke her i LA, men det har aldrig været så vildt som i torsdags, hvor en gruppe af de medfølgende ægtefæller tog til Koreatown, lejede et værelse og sang og dansede, så loftet var ved at løfte sig. Jeg skal love for, der kom en ny side frem blandt de ellers meget høflige og forsigtige japanere og kinserer (-- og der var ingen alkohol på bordet...).