Thursday, March 29, 2007

Sociale problemer i LA

Jeg skal skrive BA projekt næste semester og er gået i tænkeboks, for at finde et spændende emne, der meget gerne tager sit udgangspunkt i Los Angeles. Og hvad skal man så finde på?? Der er utallige muligheder for at fordybe sig i interessante problematikker. Los Angeles byder på MANGE udsatte grupper: Illegale indvandere, hjemløse, ofre for trafficking, unge involveret i bandekriminalitet osv.
Der er tale om så massive problemer på en helt anden skala end i Danmark (hvilket selvfølgelig ikke betyder, at vi ikke også har problemer..), men det gør det helt vildt svært at vælge, fordi lige meget om man ser på det ene eller det andet er det kæmpe stort og komplekst -- selv om jeg selvfølgelig afgrænser mig inden for det specifikke emne. Er der nogen der har nogen gode ideer?? Jeg brainstomer med Bjarni, men kunne godt bruge nogle flere input.

Og så lige en lille anekdote fra denne multikulturelle by. Jeg gik ind i en lille biks her i nabolaget for at købe sytråd. Størstedelen i vores kvarter er hispanics så for at være høflig og for at øve mig ikke mindst snakker jeg spansk til manden bag disken. Han svarer på spansk. Jeg syntes det går så godt, at jeg fortsætter med at small talke på spansk. Senere kommer konen frem, og smiler til mig og spørger, hvor jeg kommer fra? Dinamarca! Nå da, ja de kom selv fra Iran! Godt Dorte...

Sunday, March 25, 2007

Pop goes my heart

Vi så filmen Music & Lyrics i biografen for et par uger siden. Den var ikke rigtig noget særligt, men der var et 80'er nummer med Hugh Grant med pop hår og lip gloss, som man ikke kan lade være at synes om, hvis man er til kikset 80'er stil.

You are gold and silveheheer...



Dorte

Thursday, March 22, 2007

Med bus på eventyr


Det har været et par hektiske men gode dage med masser af arbejde og min amiga Susie, der kom på besøg fra Minneapolis. Hende og jeg boede sammen den gang Susie læste et semester i KBH - og var det ikke fordi Susie absolut ville på karaoke-bar en aften i maj for nogle år siden, havde jeg nok aldrig stødt ind i Bjarni i krydset ved Rådhuspladsen og Vestervoldgade..

Tiden suser afsted. Bjarni har midterms igen igen i morgen, og jeg er så godt som halvvejs med praktikken. Tiden går hurtigt! H
ver dag tager jeg bussen til arbejde - eller det vil sige jeg cykler hen til busstoppestedet, smækker cyklen foran på bussen (det er smart!) og cykler de sidste 10 min til arbejde. Det er den billigste og nemmeste måde at komme til Koreatown, hvor IRC ligger. Jeg har droppet at cykle hele vejen, fordi det føles livsfarligt på de store veje. Ud over at slippe for at skulle parallel parkere og betale parkeringsafgift har jeg på den måde også fornøjelsen af at møde utallige skæve eksistenser i byens offentlige transport system til min for meste store fornøjelse og forundring. Det skal jo lige nævnes, at Los Angeles som I nok ved er en bil by. Byen er så stor og vidtspredt, at alle der kan, har en bil (eller 2 eller 3 eller..) De stakler, der må nøjes med busser og metro er derfor for det meste de fattige (Dvs især Hispanics & African Americans. Det er meget sjældent der er andre "hvide" end mig i min bus). Under alle omstændigheder møder jeg mange spændende og mærkelige mennesker frem og tilbage mellem West Adams & Koreatown. For det første er der bus chaufførene! Mange af dem er store tykke sorte matroner, der kan råbe af én så man bliver helt bange. "Neeeext Stooop Pico!" runger det ned igennem bussen. Så var der manden, der havde perlekæder bundet omkring sine cowboystøvler. Jeg sagde det var nogle flotte støvler han han havde, hvortil han svarede, at han bare så godt kunne lide at lave dem, at han lavede 5-10 om dagen. Et par dage efter så jeg ham så med perlekæder bundet omkring benet. Forleden var der en dame, der arrigt gik og gjorde korsets tegn og messede et eller andet på spansk. Det virkede til hun var psykisk syg. Så begyndte en sort dreng at gøre nar af hende, hvorefter en sort dame blandede sig og bad drengen om at bede for kvinden. "Don't do that boy. Don't you have any Faith? Pray for her. Tell your parents to pray and your pastor. Two wrongs doesn't make it right. Thats what I do - I pray for her" Yes ma'am svarede drengen. I går var der en fyr, der kom ombord med sin ghettoblaster, der spillede for fuld drøn mens han rappede om Jesus og testemony. Det er alletiders indblik man får, og jeg vil ønske alle dem der sidder i deres store fede biler ved siden af bussen ville tage en tur og møde nogle af de mennesker, som de bekvemt kører lige forbi.


Wednesday, March 14, 2007

Photos

Vi har lavet et virtuelt foto album med billeder fra Los Angeles og omegn.. Hvis du vil se dem så klik her. Foto siden vil blive opdateret løbende.

We have created a virtual photo album with pictures from Los Angeles. Click here if you want to see the pictures. The photo page will be updated regularly.



Bjarni & Dorte

Monday, March 12, 2007

Natur!

Vi er netop hjemvendt efter et par fantastiske dage i Death Valley (USA's laveste punkt - 86 m. under havoverfladen). Her kan man om sommeren stege spejlæg på asfalten; i starten af marts ligger temperaturen heldigvis kun på den gode side af 25 gr. Vi overnattede to nætter på et usselt motel i Beatty - en lille flække i Nevada med en cowboy saloon, der ga' den hele armen lørdag aften. Yehaaaw. Vi har set en masse virkelig flot natur til fods og i bil, og smuttede lige forbi Las Vegas på vejen hjem. Det blev lidt for meget for mig efter et par timer. Puha... Nå ja, så har man også oplevet det.

Dorte

Wednesday, March 07, 2007

Uti i Eyjum

Lige en lille update fra dejlige varme Californien. Temperaturen er steget inden for den seneste uge, så nu er det slut med at vågne op til en hunde kold lejlighed om morgenen, og "tænde" for varmen ved at skrue op for gasblusset - hvilket i øvrigt er meget heldigt eftersom vi i dag har fundet ud af at gassen vist siver fra ovnen! Der har været sådan en underlig lugt i lejligheden den sidste tid, som vi ikke kunne finde ud af hvor kom fra. Det var dog ikke rigtig gas det lugtede af. Vi har så både lavet mad på komfuret og haft stearinlys tændt, så helt slemt kan det da ikke være, men nu tør vi slet ikke tænde for noget med ild, indtil der har været nogen og se på det.

Bjarni har midterms i morgen, så han har travlt. Han har i øvrigt fundet ud af, at der (selvfølgelig!) også er Thorrablót i Los Angeles, og ingen ringere end Studmenn kommer og spiller! For dem der ikke ved hvad Thorrablót er, kan jeg fortælle at det er en gammel vikinge-fest, hvor man for længe siden ofrede til Thor ved en stor fest een gang om året. Islændingene holder traditionen i hævd - dog uden ofringer - og drikker sig fulde i islandsk Brennivín og spiser deres islandske delikatesser: tørfisk, rådden haj og fåre testikler. Ud over fåre testiklerne, som jeg har planer om at holde mig langt væk fra, glæder jeg mig!! Især til Studmenn og Poplag i G-dur :)

Vi skal til Las Vegas og Grand Canyon i weekenden og er tilbage i LA på mandag. Jeg er fået lov og holde en fridag.. Det er nogle meget fleksible og godhjertede mennesker jeg arbejder sammen med. Dejligt.

Vi skrives.

KRAM dorte

Thursday, March 01, 2007

Ingen brosten i West Adams..

Jeg har sat nogle billeder på bloggen af lejligheden, men af mærkelige årsager kan jeg ikke få indlægget ind som det forreste på siden. Billederne kan ses under titlen "An American Home".
Jeg følger med hvad i hvad der sker på Nørrebro i øjeblikket. Det er trist at se.

I må ha' det
KH Dorte