Thursday, March 29, 2007

Sociale problemer i LA

Jeg skal skrive BA projekt næste semester og er gået i tænkeboks, for at finde et spændende emne, der meget gerne tager sit udgangspunkt i Los Angeles. Og hvad skal man så finde på?? Der er utallige muligheder for at fordybe sig i interessante problematikker. Los Angeles byder på MANGE udsatte grupper: Illegale indvandere, hjemløse, ofre for trafficking, unge involveret i bandekriminalitet osv.
Der er tale om så massive problemer på en helt anden skala end i Danmark (hvilket selvfølgelig ikke betyder, at vi ikke også har problemer..), men det gør det helt vildt svært at vælge, fordi lige meget om man ser på det ene eller det andet er det kæmpe stort og komplekst -- selv om jeg selvfølgelig afgrænser mig inden for det specifikke emne. Er der nogen der har nogen gode ideer?? Jeg brainstomer med Bjarni, men kunne godt bruge nogle flere input.

Og så lige en lille anekdote fra denne multikulturelle by. Jeg gik ind i en lille biks her i nabolaget for at købe sytråd. Størstedelen i vores kvarter er hispanics så for at være høflig og for at øve mig ikke mindst snakker jeg spansk til manden bag disken. Han svarer på spansk. Jeg syntes det går så godt, at jeg fortsætter med at small talke på spansk. Senere kommer konen frem, og smiler til mig og spørger, hvor jeg kommer fra? Dinamarca! Nå da, ja de kom selv fra Iran! Godt Dorte...

3 comments:

Marta said...

Synes illegal indvandring lyder rigtig spændende. Stort set alle jeg møder her i Mexico kender nogen i USA, har arbejdet der eller overvejer at rejse over grænsen uden paperier.

Kunne godt tænke mig at vide om de sociale problemer blandt de illegale er noget de har taget med sig hjemmefra (er generelt de fattigste der rejser) eller om de først er stødt ind i problemer i LA.

Anonymous said...

1)"Ung i fængsel - Hvadså bagefter?"
2)"Enlig forælder - Hvad kan de gøre bedre? Ville nye vilkår hjælpe?"
3)"Kunne socialrådgivere blande sig i børns livsstilsformer mht. forebyggelse af fedme, diabetes, hjerte/karsygdomme?"
4)"En socialrådgivers arbejdsopgaver i DK - kunne USA lære noget af os?"
Håber det kunne sætte skub i nye tankegange - selvom dine egne forslag også lyder spændende!
Held & lykke med det!
Knus Jane.

Ólafur Jens Sigurðsson said...

Jeg forslaar at studere jetset some Jessica Simpson, Paris Hilton og co!

De er de mærkeligeste mennesker tror jeg og har sandsynligvis mange interassente ting i deres live som passer godt ind i en den slags BS raport.