Wednesday, April 25, 2007

Frem og tilbage

Så har jeg købt min flybillet til næste omgang af USA. Jeg kommer hjem til DK d. 29 maj og tager tilbage til USA d. 11. juli og kommer tilbage til DK igen d. 14. november, hvor jeg bliver indtil jeg færdig uddannet dvs. slutningen af januar '08. Jeg skal vist i gang med at plante nogle træer med alle de flyveture i vente..

Monday, April 23, 2007

Rugbrød

Det her må jeg dele med Jer!
Vi var i Trader Joe's i går, som er et fantastisk supermarked, hvor man kan få alverdens delikatesser og specialiteter til rimelig pris. (Heriblandt også Arla og Tholstrup Cheese) Det er SÅ mange lækre øko ting, at man uden problemer kan bruge sine penge alt for hurtigt. I går faldt vi så over "European style whole grain bread" (læs: Rugbrød!), hvilket vi jo absolut også måtte ha' noget af. Nu er jeg ellers ikke typen, der er ved at gå til, fordi jeg ikke kan få leverpostej, rugbrød og lakridser, men rugbrød er nu er virkelig et dejligt og yderst velkomment alternativ til alt det (fiber-) toastbrød man spiser på disse kanter. Min æggemad var så go' og den smagte af hjem.

Udover burgerne som man nu altså bare spiser flere af herovre (selv om jeg ikke er særlig stolt af at indrømme det), så lever vi stort set af mexikansk mad. Vores lokale supermarked bærer præg af de mange latinos i området, og man kan derfor købe gul Inca Cola(?), alverdens sære rodfrugter og grøntsager og ikke mindst vælge mellem et usandsynligt stort udvalg at tortillas og tacos. Favoritten er pt. fiske tacos med moste bønner, grøn salsa og masser af koriander..
Det er simpelthen så godt!!

Glade hilsner fra Dorte

Thursday, April 12, 2007

Bahamas & movie stars - almost!

Hej

Tak til Marta, Jane og Oli for jeres gode ideer til BA projekt. Jeg er sikker på, at man kan finde kæmpe mæssige problemer bag dørene i Beverly Hills, men det er nok ikke der min største sympati lægger ift så mange andre grupper. :)

Vi skulle have været statister i en film her til aften med Robert Deniro, Bruce Willis & Sean Penn, men vi droppede det i sidste øjeblik fordi det hele blev for presset med arbejde og lektier und so weiter. Vi er endt på en eller anden mailing liste, hvor man får mails om statist roller, og så kan man ellers bare melde sig til hvis man har lyst. Nogle gange er der så krav til race, alder mm. Ja, når man nu er i Los Angeles kan man jo lige så godt prøve det. Og så er det da ret blæret senere hen og kunne sige "Nååh ja den film. Ja den var jeg med i. Flink fyr ham Robert Deniro.."

Her til aften blev Bjarni ringet op af en dame, der sagde vi havde vundet et krydstogt til Bahamas! JA! det er sgu rigtigt!! Vi meldte os til en eller anden konkurrence i Las Vegas, hvor man kunne vinde en Hummer eller $ 25.000. Det viser sig så at vi åbenbart har vundet en af de mindre præmier. Ret fantastisk, indtil damen spørger efter Bjarni's amerikanske kredit kort nummer. Da hverken han eller jeg har sådan et, blev hun nød til at "tjekke nogle ting", og nu har vi ikke hørt fra hende siden...!! Nu tror vi, hun har ringet til en anden og givet vores krydstogt til ham. Jeg skal holde Jer opdateret med hvad der sker..

Tuesday, April 10, 2007

Washington DC

Bjarni's forældre Villi & Pála inviterede os en tur til Washington DC over påsken for at mødes med dem, Alda Maria (Bjarni's lillesøster) og Anna Katrin (storesøster), som arbejder i Washington på den islandske ambassade. Det var spændende at komme et smut til Østkysten, som må siges at være meget anderledes end den del af USA vi kender. Byen var imponerende med alle de store velkendte bygninger som Det Hvide Hus, Capitol Hill, Washington Monument, Lincoln Memorial osv. Det var super at være med en hel familie, der på hver deres måde kender byen godt. (Villi, Pála & Alda Maria boede et år i Alexandria nær DC, da Villy arbejdede for IMF)
Vejret var ualmindelig koldt -- så koldt det sneede en af dagene. Bjarni har åbenbart glemt hvordan det er at fryse, og brokkede sig voldsomt over, at det skulle være så koldt. Ugen forinden havde temperaturen været oppe over 20 gr, så vi var vidst bare ret uheldige. Selv om vejret dog ikke viste sig fra sin bedste side kunne man dog tydeligt mærke foråret. Overalt blomstrede træerne - ikke mindste alle kirsebær træerne, som DC er kendt for. Som en ekstra påske bonus fik jeg jo så lige genopfrisket det islandske, som jeg desværre ikke høre nok af på disse kanter. Det var en super tur, og Washington DC kan absolut anbefales. Til forskel fra LA er tale om en storby i ordets bedste forstand med en bykerne, store grønne områder, et velfungerende offentligt transport system - og så er den ren og museerne gratis :)


Takk fyrir frábæra páska!!

Sunday, April 01, 2007

Hollywood on fire



Two days ago when walking on campus I noticed that my shadow was somewhat strange, and the color of the sunlight wierd. Looking up I saw a gigantic dark yellowish cloud in the sky, rising up from the north. Slowly the sun turned red in the middle of the day. It looked like something from a hollywood movie, like doomsday was pending or something. I expected to see people running hysterically in the streets screaming any time (like in the movies), but no. People just went about their things as nothing was more normal. When I got home I checked the news to find that the hollywood hills were in flames, the sign almost burned. Later I also found that the reason why nobody cared was simply because these kind of fires happen every year here in LA.



-Bjarni