Monday, April 14, 2008

Kulturelle arrangementer og festligheder

I går søndag tog vi til thailandsk nytårsfestival, hvor vi i 35 gr (puh!) oplevede Miss Thai Town skønhedskonkurrence, Thai kick boxing, spiste Thai mad, hørte Thai live musik og så glatbarberede buddhistiske munke i orange gevandter i tempel-telte. Og så blev vi i overenstemmelse med thailandsk nytårsskik sprøjtet med vand for at fordrive onde ånder - se billederne nedenfor. Den lille pige stod på lur og sprøjtede vand på forbipasserende, som hoppede af forskrækkelse.

I lørdags var jeg inviteret til Bridal Shower hos Lizzie, som arbejder med os internationale ægtefæller. Bridal shower minder langt hen af vejen om polterabend: Veninderne samles, spiser sammen og leger lege, der handler om det kommende bryllup. Lizzie kommer fra Missisippi og har en helt fantastisk ægte Southern accent! Hun er desuden uddannet præst, så det religiøse satte sit præg på arrangementet: Der var ingen alkohol (kan man overhovedet fejre noget i Danmark uden alkohol?), der blev læst citater fra Biblen og bedt bøn for det kommende ægtepar. Jeg mødte i øvrigt en kvinde, der home schooler sin søn, dvs. istedet for barnet går i almindelig skole, står hun for undervisningen i hjemmet. Uha, vi har diskuteret det i engelsk undevisningen, hvor jeg er en stærk fortaler for at stimulere sociale færdigheder ved at være blandt andre børn. Ja, jeg fatter simpelthen ikke det fænomen, som åbenbart bliver mere og mere udbredt herovre. Så det var spændende at møde en af dem, der har valgt at gøre det. Jeg foretrækker stadig almindelig skole, men jeg fik nuanceret min viden om home schooling.

På billedet nederst: Dorte, min engelsk-lærer Leslie, Minobu fra Japan, Uma fra Indien og Mera fra Kazahkstan. De er alle tre fulgt med deres mænd, der læser på USC.

1 comment:

Mai said...

That's Bridal shower!
I'm reading your blog.
Mm...
Unfortunately I can't understand, but I can watch your picture. :-)