Wednesday, February 14, 2007

An American home..

Hej Alle sammen


Når I ikke lige kan komme forbi til kaffe og se hvordan vi bor, så må man tage andre midler i brug. Der er flere der har spurgt efter billeder af lejligheden, og de kommer her samt en forklaring på forskellige vidundere i et typisk (?) amerikansk hjem.
Huset ligger i det historiske West Adams-kvarter, der er fyldt med gamle charmerende villaer i bedste Villa Villekulla stil. En del huse er dog dårligt vedligeholdt, og ligner mere spøgelseshuse end steder, man har lyst til at bo. På trods af vi bor "in the shady part of town" føles det nu meget pænt og trygt. Området er fyldt med USC studerende, der færdes i kvarteret i bil eller på cykel eller skateboard. Vores hus består at otte lejligheder. Alle er vist unge mennesker, der læser på universitetet.

Lejligheden er jo møbleret, så vi har ikke selv bestemt hvordan det ser ud. Det er nu egentlig bare meget skægt at bo i nogle ting man aldrig selv ville har valgt. I køkkenet, som er ultra lille, har vi et fantastisk lille spisearrangement med hjerteformede stole med hvide læderpuder! og glasbord. I køkkenet finder man også en anden smart ting, jeg er meget imponeret over. Der sidder en kværn i afløbet i vasken, så man smider al køkkenaffald derned (dog ikke kyllingeben og advokadosten!) og tænder for kværnen og så ryger alt affaldet ud med vandet. Det er genialt.


Stuen er også lille. Bemærk vi også her har glasborde (ikke bare ét men to.) Dem prøver jeg på at få byttet, for 3 glasborde i vores lille lejlighed er lige lidt i overkanten til min smag. Vi mangler noget på væggene, men det skal nok komme. I stuen sidder i øvrigt også aircondition og gasvarmer. Fra stuen går man ind i soveværelset. Her har jeg min lille arbejdsplads. ( - Bjarni har sit kontor på universitetet) Vores amerikanske vækkeur udmærker sig ved at man udover radio kan falde i søvn eller vågne op til junglelyde eller bølgebrus. Det benytter vi os dog ikke af. Fra soveværelset går man ud i en lille gang med et lille walk-in closet. Endelig har vi badeværelset med spejle ud over det hele og et badekar, og en vældig fin vandhane med aflange tapper i hver side, hvor der står hot & cold.
I en lejlighed med tykke lyserøde/beige væg-til-tæpper må man selvfølgelig også have en støvsuger. Jeg har allerede vedhæftet en masse billeder, men I MÅ også lige se støvsugeren. Det er nemlig sådan en super amerikansk oprejst model, som jeg ellers kun har set i film. Og så er den trådløs..
Ja, sådan bor vi altså. Selv om lejligheden er lille er der uden tvivl plads til overnattende gæster, så kom endelig :)

Mange hilsner fra Dorte

No comments: