Sunday, January 18, 2009

East L.A.

Bjarni er taget afsted til en omgang koreansk soju og karaoke med sine kollegaer, og jeg nyder roen og lader op til en ny dag med umulige DAMP unger på herberget i morgen. Imens kan jeg så lige berette om gårsdagens tur til East LA. Den oprindelige plan var at komme ud af byen tidlig lørdag morgen, og vandre i bjerge, men vi kom sent hjem fra byen fredag nat, og derfor også sent i gang lørdag. Istedet besluttede vi os for at kigge nærmere på East L.A., som er latino'ernes højborg: Det er det lokalsamfund i USA, der huser flest mexicanere/latinamerikanere. Området er kendt for sine mange vægmallerier, men er ellers et overset kvarter, hvilket også har betydet, vi aldrig har været forbi før.

Vi følte ikke vi var i USA længere, da vi gik forbi mariachis, levende høns, gadesælgere og mexicanske cowboys - det skulle da lige være for Support Our Troops mosaikerne ved busstoppestederne (se billede). Det virker bizart at skilte med den slags i den slags omgivelser, men vidner vel bare om, hvor omfavnende det at være amerikaner er. Det er sgu da sejt! (- selv om man så kan gå ind for krig eller ej).
Vi fik studeret vægmalerierne og nød en omgang mexicansk frugtsalat fra gadesælgerne med frisk papaya, mango, kokos mv. sprøjtet med lime juice og krydret med salt og chili. Det lyder mærkeligt, men smager skønt!

Buenas noches.
No comments: